Bedrijven gaan weer meer aanwerven

Een derde van de kmo’s denkt aan personeelsuitbreiding in het eerste kwartaal van 2011. Bij de grote kmo’s (50-99 werknemers) is dat zelfs 4 op de 5. De helft van de bedrijven heeft nu al vacatures die moeilijk ingevuld raken.De cijfers komen uit een enquête van SD Worx over de rekruteringsplannen van 1.055 kmo’s.

De voornaamste reden om weer nieuwe mensen aan te trekken is dat er meer werk is. Ondernemingen met minder dan 5 werknemers verwachten minder aanwervingen te doen: slechts 22% heeft daar plannen voor.Zowel in Vlaanderen als in Wallonië is een derde van de kmo’s op zoek naar werknemers. In Brussel is dat echter slechts 22%. In september 2010 was nog 36% van de Brusselse kmo’s van plan aan te werven.

De kmo-jobindex van SD Worx toont nog aan dat in het 4de kwartaal van vorig jaar de structurele tewerkstelling licht daalde (-0,3%). Die daling, “conform de seizoensschommelingen”, komt volledig op rekening van de Vlaamse kmo’s (-0,7%). In Brussel en Wallonië werd een lichte stijging genoteerd.

Bron : SD Worx en Belga cc @VOKA_hv

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s