Volledige facelift voor Vacature online

Vanaf september pakt Vacature uit met een volledig nieuwe site. In samenwerking met enkele gespecialiseerde bedrijven hebben ze naar eigen zeggen een nieuwe betekenis gegeven aan het online zoeken naar jobadvertenties.

Om te beginnen zijn er veel inhoudelijke veranderingen. Allereerst krijgt de site een nieuwe look. Deze is overzichtelijk en aantrekkelijk, het bevat meer foto’s en minder tekst. De inhoud wordt uitgebreid met onder andere testen, reportages, artikels en dossiers.

De site wordt volledig gepersonaliseerd. Oorspronkelijk had Vacature al een MyPage, nu wordt deze op gans de site doorgetrokken. De interactie is belangrijker dan ooit.

Er komt ook een volledig nieuw gamma van zoekopties. Hiervoor deed Vacature beroep op Actonomy, een toonaangevend bedrijf op het vlak van search & matching technology, en gespecialiseerd in HR-omgevingen.

o       De zoekopties worden opgeslaan en gelinkt aan de account van de surfer. Ze kunnen op elk moment gewijzigd worden.

o       Voortaan staan de zoektermen ook in connectie met een synoniemlijst, zodat je bij het intikken van “vertegenwoordiger” ook andere functies te zien krijgt, zoals bv. “account manager”.

o       Je kan nu ook je zoekopties rangschikken volgens belangrijkheid, bv. indien de sector van minder belang is dan de functie of de plaats.

Nog een verandering is de optie Reistijd. In plaats van de afstand woon-werkverkeer wordt de tijdspanne weergegeven, wat voor veel mensen belangrijker is dan het aantal km dat ze afleggen. Be-Mobile heeft dit ontwikkeld voor Vacature.

Verder zijn er nog enkele technologische veranderingen. Vacature Online zal vanaf september via CSS3 en HTML5 werken, waardoor de inhoud van de site perfect kan gebruikt worden op nieuwe mediatoepassingen, zoals de iPhone en de iPad. Eerder had Vacature al een applicatie op de iPhone, nu hebben ze ook een iMag ter beschikking. Dit is het online magazine, te bekijken op de iPad. Dit is niet zomaar een copie van de printversie, ze bevat nog links en filmpjes.

Advertentie

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s